1) Patchworking, școala de cusut 
Primul dintre poiectele de largă respirație inițiat de Asociația noastră – școala de cusut – s-a desfășurat pe o perioadă de câțiva ani, timp în care mai multe mame și tinere fete au învățat să coase la mașină, sau și-au perfecționat abilitățile în această meserie, realizând lenjerii de pat, perne decorative, șervete, etc.
La sfârșitul școlii o parte dintre mașinile de cusut au fost donate beneficiarelor care astfel au putut practica o meserie.
2) Tabere de vara
 * Tabăra de o saptamana, organizata in septembrie 2011 pentru 10 copii din Zau de Campie in Complexul de agrement Mureşul; cazarea a fost asigurata cu sprijinul CJ Mureş; toate costurile cu organizarea şi hrana  au fost asigurate de catre asociaţie care a pus la dispozitia copiilor jocuri puzzle, coarda, minge, ate de impletit, etc.; a procurat si transportat alimente pentru mic dejun şi cină; a asigurat prânzul in regim „meniul zilei”; autogospodarire pentru mic dejun şi cină.
3) Bursele pentru copii de liceu din mediul rural 
Poiectul s-a desfășurat pe perioada anului școlar și  se adresează unor tinere provenite din mediul rural, cu o situație materială precară, dar cu rezultate foarte bune la învătătură, cărora Asociația le-a oferit lunar, o sumă de bani pentru acoperirea unei părți din procurare hrană/ îmbrăcăminte/încălțăminte,  rechizite școlare pentru întregul an școlar.
Beneficiarele proiectului s-au implicat ca voluntare în proiectele desfășutate în perioadele respective de Asociație, au fost îndrumate și consiliate de membrele Asociației, devenind mai încrezătoare și mai “puternice”.